Små sprøde majspandekager

Studenterbrød

SAM_0229

Jeg sidder her midt i de sidste krampetrækninger inden min sidste eksamen i morgen og huen kommer på. Det er godt nok vildt at i morgen bindes de 3 år på gymnasiet sammen med en lille fin sløjfe og jeg får en fin hue på hovedet. Det tre år har været benhårdt arbejde, men masser af faglig udfordring og meget lærerigt. Men der er også opstået en masse unikke venskaber og nogle af de bedste minder, jeg ikke vil være foruden. Jeg synes det er super oplagt i denne tid at lægge opskriften på studenterbrød ud til jer, når nu der springer så mange studenter ud og gadebilledet bliver fyldt med studenterhue. Her er opskriften helt efter bogen og lavet på den helt gammeldags måde, men den som alle de andre opskrifter uden tilsatsukker.

Studenterbrød

Opskriften giver en kage i en form der er 39 x 25.

Ingredienser:

tærtebund
150 g hedevel
2 spsk kokossukker
100 g smør
1 æggeblomme

  1. bland hvedemel og kokossukker sammen så kokossukkeret er godt fordelt.
  2. Pisk derefter smørret og æggeblommen godt sammen i anden skål.
  3. bland de to skåles indhold godt sammen så det bliver en blød dej.
  4. stildejen på køl i ca. 20 min
  5. tænd ovnen på 200 grader alm. luft
  6. efter dejen har været på køl tages den ud og æltes igennem hurtigt.
  7. læge bagepapir i en kageform på 39 x 25, og fordel dejen jævnt ud i bunden af formen.
  8. bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 16-20 min i en forvarmet ovn.
  9. Når bunden er bagt stilles den til afkøling i formen på en rist.
  10. Mens tærten afkøler laves trøffelmassen.

Trøffelfyld
1 “gammel” kage (jeg brugte denne)
150 g ODENSE marcipan uden tilsat sukker
8 spsk st dalfour marmelade
50 g 70% mørk chokolade
3 spsk ren kakaopulver
6 tsk romaroma

  1. start med at komme den “gamle” kage i en skål hvor den deles i nogle små stykker med en ske.
  2. riv derefter marcipanen i skålen og kom marmeladen i. Rør det lidt sammen.
  3. smelt chokoladen over et vandbad og kom kakaopulver og romaromaen i skål.
  4. når chokoladen er smeltet kommes den i skålen, og det hele røres sammen til en masse.
  5. Når bunden er afkølet kommes trøffelmassen oven på.
  6. smelt 100 g chokolade til toppen og drys med kokos eller pynt, indtil den sættes i køleskabet til den skal serveres.

 

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små sprøde majspandekager