Mysli med kakao smag

Gammeldags æbletærte

IMG_5361

Min mormor kom forbi med æbler fra hendes æbletræ i haven. Det gør hun af og til, det er så hyggeligt, så får vi lige en kop kaffe sammen og deler et æble. Lige siden jeg var lille har jeg elsker, at gå og plukke æble fra hende æbletræ i haven. Æblerne er dejligt søde, og så er det dem der er helt hvide indeni og så lidt røde lige unden skralden. Nogle der ved hvad den æblesort hedder? Æbletærten er uden tilsatsukker og den smager ligesom jeg husker, den min mormor lavede.

Untitled3

Opskriften giver ca. 6 stykker æbletærte.

Ingredienser:
100g hvedemel
25 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk akaciehonning
2 spsk smagsneutralt olie
1/2 tsk mandel- eller hasselnød essens
1 spsk cremefraiche
80 g æble
3 tsk kanel
1 spsk kokossukker 
1 håndfuld mandler

  1. smør en tærteform med lidt olie og rul 2/3 dele af dejen ud til en flad pandekage. Læg derefter dejen i træteformen og prik den med gaffel.
  2. bland ingredienserne godt sammen i skålen, til at de er blevet til en fast og lidt tør dej.
  3. kom derefter honning, olie, mandel/hasselnød essen og cremefraiche i skålen.
  4. start med at blande hvedemel, havregryn, bagepulver og vaniljepulver sammen i en skål.
  5. Skrald æblerne og skær dem i både. Lig dem tæt sammen i tærtebunden, drys kanel, mandler og kokossukker udover æblerne i tærtebunden.
  6. Den sidte 1/3 del af dejen rules ud til et rektangel og skæres til tynde stimler, der ligges på tærten, så de danner så firkant som et låg over tærten.
  7. bag tærten  i en tærteform med en diameter på 22,5 cm ved 200 g alm. oven. i ca. 15-20 min.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mysli med kakao smag