Æblegrød med cremefineskum og topping
Det er allerede ved at være slut med modne æbler på træerne. Men inden de allesammen faldt af, nåede jeg lige et smut forbi min mormor, som har æbletræer i baghaven. Så jeg fik en ordentlig portion æbler med hjem og nogle af dem blev til denne lækre omgang æblegrød. Opskriften er som min mormor ville lave det, den er bare uden tilsat sukker.
Opskriften giver ca. 6 portioner
Ingredienser:
600 g æble
1 dl vand
1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk kokossukker
1/2 piske cremefine
1 håndfuldmandler
lidt chokoladespåner
- skræl æblerne og skær dem i små stykker.
- kom æblestykkerne i en gryde sammen med vandet og stil det på komfuret ved middelvarme
- lad gryden stå på blusset ved middelvarmet til æblerne er kogt bløde og kan moses med en gaffel.
- Når æblerne er bløde nok til at kan moses med en gaffel, moses det hele til en fin of ensartet grød.
- kom vanilje og kokossukker i grøden og lad det stå ved middelvarme i ca. 10 min. Så kokossukkeret og vaniljen kan koge ind i grøden.
- Lad grøden afkøle og blive helt kold.
- Pisk cremefinen på skum og hak mandlerne lidt grøft.
- Når æblegrøden er helt kold kan den serveres med den piskede cremefine, madler og chokoladespånder på toppen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu