Æblegrød med cremefineskum og topping

Rugboller

SAM_0429

Nu her efter at være begyndt i skole igen, betyder det at der er brug for nogle gode, sunde og mættende mellemmåltider. Derfor har jeg inden studiestart været i køkkenet og udviklet lidt opskrifter på mellemmåltider. Blandt andet disse mega lækre rugboller, som er et perfekt eftermiddags måltid.

Rugboller

Opskriften giver ca. 13 rugboller.

Ingredienser:
25 g gær
4 dl vand
1 1/2 tsk. salt
1/2 dl olie
3 mellemstore gulerødder
1 dl blandet kærner
200 g rugmel
200 g hvedemel

  1. start med at smulre gæren i en skål og kom derefter vandet i skålen og opløs gæren.
  2. tilsat der efter salt, olie og kernerne i skålen.
  3. riv gulerødderne på et rivejern og kom dem derefter i skålen med de andre ingredienser.
  4. bland de nuværende ingredienser i skålen blandes, så de er godt fordelt mellem hinanden.
  5. kom derefter både rugmelen og hvedemelen i skålen og bland det hele godt sammen til en lidt klisteret dej.
  6. dæk skålen til med et hviskestykke og lad dejen stå og hæve i ca. 1 time.
  7. klat dejen ud på en bageplade med bagepapir i ca. 13 boller.
  8. bag bollerne ved ca. 190 grader i ca. 15 min eller til de er gyldnede.
  9. lad bollerne køle af på en rist og servere dem eller opbevar dem i en lukket pose.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblegrød med cremefineskum og topping